Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusta upp Dalabanan, Torstensson!

/

Annons

Region Dalarna med ordförande Anders Ahlgren (c) i spetsen beskrev Dalarnas infrastruktur, och behov av satsningar på järnväg och väg, för ministern.

Åsa Torstensson (c) menar att dalarna är helt rätt ute när man tänker regionalt och ser sambanden med andra delar av landet.

- Det fungerar inte om varje kommun tar sin lilla stump. Det är den regionala rocken som behövs. Den regionala nivån som måste vara aktiv.

Några löften om satsningar på Dalabanan, dubbelspår Falun-Borlänge eller på de fjällnära riksvägarna, var dock Torstensson inte mogen att ge. Både Vägverket och Banverket vill ha mer pengar till sina områden. De arbetar med revideringar av sina långtidsplaner.

Om det blir mer pengar?

- Det kan jag inte säga, svarar Åsa Torstensson.

Region Dalarna vill i första hand att de 250 miljoner kronor Banverket har i sin långtidsplan för investeringar i Dalabanan ska tyidigareläggas. Anders Ahlgren vill se att pengarna börjar rulla redan 2008. Något som ska möjliggöra entimmestrafik mellan Dalarna och Stockholm.

- Vi har visat hur vi vill använda de 250 miljonerna, och försökt att visa hur viktig Dalabanan är.

Åsa Torstensson säger att Dagen i Dalarna var ett bra initiativ, inte minst för att få inblick i de prioriteringar som görs i länet.

- Det är min ambition att ha en regional dialog. Det krävs tuffa prioriteringar framöver. Vi har en eftersatt infrastruktur. Underhållssidan är akut.

Mer läsning

Annons