Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning efter solresor

/
  • På lördag bär det av till Grekland för Gerd Wahlstedt. Hon fick nog av det dåliga vädret i Falun. Anders Roddar hjälper henne med bokningen.  Foto: Mikael Forslund

Annons

På Resman i Falun har man väldigt mycket att göra, berättar ägaren Fred Erixon. Den senaste tidens dåliga väder har gjort att efterfrågan på så kallade solresor ökat. Det är långa köer både i telefon och inne i butiken.

- Det kommer jättemycket folk hit. Många tar vilka resor som helst, bara de får komma iväg, säger Fred Erixson.

Än är det dock inte helt fullbokat, det finns lite resor kvar i juli.

Även hos konkurrenten Resia har man solresor kvar i sommar.

- Men då måste man vara snabb i tanken, och så beror det på hur flexibel man är, säger Anders Roddar på Resia.

De populäraste resmålen under sommaren ligger runt om i Grekiska övärlden berättar han.

Inne i butiken står några kunder på kö, telefonerna ringer ofta, och folk som går förbi stannar och kikar nyfiket på affischerna med resor i skyltfönstren.

Anders Roddar säger att de har ganska mycket att göra på sommaren oavsett vilket väder det är. Men det är klart att dåligt väder och regn är gynnsamt för försäljningen:

- Många blir lite mer spontana när det regnar ute, så vädret styr ju lite, säger Anders Roddar.

Gerd Wahlstedt från Solna har precis bokat en resa inne på Resia. För hennes del bidrog väderleken till att hon och maken bestämde sig för att åka iväg. Hon har tillbringat några veckor i barndomsstaden Falun, men tyckte till slut att det blev lite för kallt här.

- Jag trodde först inte utbudet på resor skulle vara så stort. Helst ville jag åka till Peleponnesos i Grekland, men jag trodde allt dit var uppbokat så jag frågade efter resor till Warsawa och Krakow.

Men Gerd hade tur, resor fanns kvar, och nu bär det av till Grekland på lördag.

- Nu flyr vi det dåliga vädret. Men det kommer väl säkert bli jättevarmt och fint i Sverige på lördag när vi åker, skrattar hon.

Mer läsning

Annons