Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rörande", säger Carl-Erik Nyström

Annons

Det är inte ofta som kommunfullmäktiges ordförande Carl-Erik Nyström (c) får ta emot ett brev av det slag som Mahmout Shahin skickat.

- Jag är imponerad över hans initiativ, säger Nyström.

Han har skrivit ett kort svar på brevet och skickat det vidare till personalkontoret.

- Sedan har det tagit lite för lång tid innan han fått svar kan man tycka.

Carl-Erik Nyström förstår att Mahmout Shahin redan varit i kontakt med arbetsförmedlingen. I sitt svar till Mahmout ger Nyström honom ändå rådet att det är den väg han måste gå i målsättningen att komma in på arbetsmarknaden.

- Kommunen har ju inte så stora möjligheter att hjälpa folk att få jobb. Och att gå in och hjälpa en enskild kan ju bli lite snett, säger han.

Men han menar att det finns en möjlighet att Shahin via kommunens Arbetsmarknads- och integrationskontor kan motiveras att söka sig till det så kallade Yrkesspåret, ett projekt där yrkesutbildning och språkutbildning ges samfällt. Utbildningen ges till största delen på arbetsplatsen.

Carl-Erik Nyström vill se en förändring i systemet att skapa arbetstillfällen.

- Det finns oerhört med jobb i samhället. Men vi har kommit in i ett tjänstesamhälle där vi kontrollerar och administrerar mycket men det kommer inte ut något i slutänden.

- Vi måste vrida om det så att det kommer ut någonting och inte bara en massa papper. Ta bara det här med öppna landskap. Där finns massor med jobb.

Mer läsning

Annons