Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för ful jättebyggnad

Annons

Han är ordförande i byggnadsnämnden som hade sammanträde på torsdagen. Vid mötet var politiker eniga om att hissa varningsflagg. Planeringen inför en multiarena går fort, kanske för fort.

Det är Falu BS och curlingklubben som vill bilda bolag och bygga en "konvent- och evenemangsarena". Den ska skapas genom att man till att börja med bygga över nuvarande bandyplan. Planförslaget medger också att man bygger ut nuvarande ishall och bygger över uterinken för hockey.

Det här blir en byggnad på 14 000 kvadrat, minst tre gånger större än FK Arena, innebandyhallen som också restes i hast.

– Risken är stor att man missar något när det ska gå fort. Innebandyhallen blev ju en intetsägande plåtburk, säger bygglovschefen Lars Nordström.

Ordförande Mats Dahlström konstaterar att kommunstyrelsen har den riktigt svåra frågan: Hur ska bygget finansieras? Men på byggnadsnämnden ligger ansvaret att bevaka form och funktion. Gestaltningsprogrammet för Lugnet talar om träbyggen så långt som möjligt. Dahlström vill ha en snygg byggnad, risken är att det kostar mer pengar.

– Våra tjänstemän måste få handlingar i god tid, så att de har en ärlig chans att granska dem, säger centerpartisten Mats Dahlström. Han säger sig ha stor respekt för att bandyfolket vill ha tak över planen redan i höst, för att kunna spola och träna tidigare.

– Men detta vore egentligen en lämplig byggnad för en arkitekttävling, säger Dahlström.

Mer läsning

Annons