Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang Kopparhatten till salu – på Blocket

Nu kan du köpa falurestaurangen Kopparhatten. På onsdagsförmiddagen dök den nämligen upp till försäljning – på Blocket.se. Ägaren Anders Söderlund är redo att lämna:
– Jag är ingen förvaltningsmänniska, nu får någon annan ta över.

Annons

Anders Söderlund tog över Restaurang Kopparhatten i mars år 2012 och känner att restaurangen nu har uppnått sin fulla potential. I alla fall enligt hans vision.

– Det är ju fyra koncept i samma lokal som funkar. Jag känner att det inte finns så mycket mer utrymme att utveckla, och jag är en person som hela tiden vill utveckla saker och ting.

Trots att den nya hamburgersatsningen bara funnits i drygt en månad är det ändå dags att låta någon annan ta över verksamheten, känner Anders Söderlund.

– Visst är det lite sorgligt, för det är i stort sett samma personal som varit med de här åren. Så det kommer bli ovant att inte behöva åka hit. Men jag är sjukt taggad på nya utmaningar.

Anders Söderlund har nu, efter fyra och ett halvt år, bestämt sig för att sälja restaurang Kopparhatten i Falun.

Efter att ha drivit sina föräldrars gamla restaurang i Sundborn, startat upp både Lugnetrestaurangen och Stationen Café och Kiosk, och därefter Kopparhatten är det förmodligen dags för någonting utanför restaurangbranschen.

– Jag gillar att träffa folk och nätverka så det blir förmodligen något folkbaserat som jag kommer syssla med framöver. Ungefär som restaurang fast utan de sena kvällarna, säger Anders Söderlund.

Har någon hört av sig om annonsen på Blocket?

– Ja det är faktiskt fyra intressenter.

Kommer konceptet att ändras med en ny ägare tror du?

– Om den som köper är en förvaltningsmänniska så är det ju smart att ta vara på konceptet vi redan har med den nya burgarbaren och allt. Personen behöver bara vara spindeln i nätet.

Läs även: Kopparhatten utökar med hamburgerbar

Läs även: Kopparhatten skippar sedlarna, nu blir det kontantfritt på Falu-restaurangen

Mer läsning