Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Gahnshag: Varken nyheter eller insändare bör drivas av bitterhet

Annons

Svar till insändaren "Har inte Faluns kommunalråd lärt sig något av PEAB-affären?" som publicerades i DT den 9/11:

Först ska det klargöras att PEAB-affären var ett antal mycket allvarliga händelser, att det var oerhört viktigt att dessa avslöjades och att den inneburit att arbetssätt, rutiner och förhållningssätt ändrats i Falu kommun. Allt är inte perfekt, men i dag finns en annan medvetenhet och uppföljningen från både organisationens sida och revisorernas är mycket mer aktiv och systematisk.

Jag har aldrig beklagat eller varit arg på någon över att oegentligheterna avslöjades 2011. Tvärtom! Att jag benämnt insändarskribenten Bengt Holmquist (S) vissa saker har helt andra anledningar. Intresserade kan ta del av inlägget där han nämns på min hemsida: http://gahnshag.se/?p=145.

Kontentan av inlägget var och är att vi alla; privatpersoner, media, politiker och tjänstemän, måste vara varsamma med fakta. Annars kan "avslöjanden" bli upphöja till självändamål, i stället för att handla om vad de innehåller. I denna tendens är Bengt Holmquist tyvärr inte ensam. Varken insändare eller nyhetsreportage mår bra av att drivas fram av bitterhet eller blodvittring.

Det är beklagligt att Bengt Holmquist ägnar sig åt personliga påhopp. Han må känna sig som en kämpe för rättvisa och sanning, men med sitt inlägg visar han ånyo att han inte kan hålla isär saker och tyvärr gör omskrivningar för att det ska gagna hans egna syften.

Det här är sista tillfället för mig att som förtroendevald kommentera Bengt Holmquists inlägg. I min nya roll kommer jag att avstå från det. Jag har dock svagt hopp om att Bengt Holmquist ska överväga något liknande. Med dennes agg mot kommunala politiker och tjänstemän är nya vinklade inlägg att vänta. Jag vill tacka Bengt Holmquist för att han var med och avslöjade PEAB-affären, men där upphör nog vår samsyn.

Jonny Gahnshag, kommunalråd i Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons