Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: Förlåt till alla som - likt DT:s ledarredaktion - saknar humor

Vi kan vara eniga om detta: bara en del har humor. Och vi är oeniga i många frågor. DT:s ledarredaktion tar parti för Moderaterna och ser bilism, skattesänkningar och mer business as usual som prio ett, skriver Miljöpartiet de grönas fullmäktigegrupp i Falun i en replik. Jens Runnberg, politisk redaktör, ger svar direkt.

Annons

DT:s ledarredaktion har reagerat på vårt humoristiska svar (5/4) på en krönika (som publicerades 1/4). Vi beklagar om alla inte uppfattat den satiriska tonen i vårt brev till ledarsidan och ber om ursäkt för det obehag som vållats dem som, i likhet med DT:s politiska redaktör, tagit texten bokstavligt. Vi kan vara eniga om detta: bara en del har humor. Och vi är oeniga i många frågor.

LÄS MER: Debatt: Miljöpartiet Falun: DT alltmer med i en koalition för civilisationens förintande

DT:s ledarredaktion tar parti för Moderaterna och ser bilism, skattesänkningar och mer business as usual som prio ett. I Rådhuset hänger en bild som visar bilar parkerade på Stora Torget för närmare 100 år sedan. Det är väl dit M med flera vill gå: de är 100 år efter sin tid. Är det seriöst?

Om vi öppnar våra sinnen ser vi att denna väg leder till katastrof: temperaturen stiger redan mer än vad experterna väntat. I Sverige, i Dalarna. I mer utsatta länder (senast Colombia) skördar klimatkatastrofer hundratals liv – ofta och återkommande. M med flera håller sig på sin höjd med en läpparnas bekännelse.

LÄS MER: Runnberg: Strategin att medvetet försämra för biltrafiken tar sig märkliga uttryck i Falun

MP anser att människan måste visa aktsamhet om klimat och miljö, med folkhälsa och vettiga investeringar. Köplador med hysterisk handel och ständigt ökande bilism är INTE hållbar utveckling. Vilken väg framåt är det?

Det råder (i teorin) stor enighet om vikten av hållbar utveckling. Vi, MP, vill ta detta på FULLT ALLVAR, eftersom vi måste! Våra barns och barnbarns framtid är viktigare än en ny SUV eller platt TV. Det är skiljelinjen och vi måste bli tydliga med var vi står.

Då kan vi komma framåt. Otydlighet därom odlar politikerförakt och gynnar yttersta högern.

Erik Eriksson, Maj Ardesjö, Richard Holmqvist, Kenth Carlson, Elisabeth Ahnberg Åsenius, Miljöpartiet de grönas fullmäktigegrupp i Falun

LÄS MER: Debatt: S, C och MP håller på att förvandla Falun till Borlänges förort

SVAR DIREKT: Oj, vilken lam efterhandskonstruktion. Ja, MP Faluns vulgärretorik bidrar verkligen till politikerförakt, det kan vi vara helt säkra på. DT:s ledarredaktion är helt tydlig – klimatfrågan är den allra viktigaste i dagens globala politik.

DT:s ledarredaktion gynnar aldrig den yttersta högern, utan betraktar sig som dess huvudmotståndare. Och ja, det vore något att drömma om – massor av miljövänliga bilar i ett livaktigt, kulturhistoriskt intressant Falu centrum med bibehållen småskalig handel.

Vilken fin och seriös framtidsvision.

Jens Runnberg, politisk redaktör

LÄS MER: Replik: Jo, vi moderater är för en värld där alla arter kan leva - även människan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons