Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Att vilja ha lagliga tillvägagångssätt är inte att ha en personlig agenda

Annons

Svar till insändaren "Varken nyheter eller insändare bör drivas av bitterhet" som publicerades i DT den 14/11:

Först vill jag tacka Jonny Gahnshag för hans svar på min insändare. Han tackar mig för att jag var med och avslöjade den korrupta PEAB-skandalen. Sent ska syndaren vakna för nu erkänner Jonny Gahnshag att PEAB-affären var en ”mycket allvarlig händelse” och att ”avslöjandena” inneburit att ”arbetssätt, rutiner och förhållningssätt ändrats i Falu kommun”. Tydligen har dock inte tillräckligt ändrats eftersom kulturen med felaktiga upphandlingar har fortsatt. 

Att jag har kritiserat olika politiska ledningar och tjänstemän i Falun är väl känt, till exempel hur parkeringsvakten som avslöjade spritlangning i kommunens lokaler behandlades. Att Jonny Gahnshag kallade mig för ”rättshaverist” i samband med att jag deltog i avslöjandet av PEAB-skandalen är ett faktum, som han tydligen inte vågar stå för.

Han skriver att ”alla måste vara varsamma med fakta”. Jag förstår inte vad han menar med detta, det var Falu kurirens reporter med lite bistånd av mig som - trots initialt motstånd av kommunledningen - lyckades gräva fram fakta så vi fick till stånd fällande domar och skadestånd. Det är inget självändamål för min del att avslöja oegentligheter, för mig handlar det om hur skattebetalarnas pengar används.

Jonny Gahnshag skriver: ”varken insändare eller nyhetsreportage mår bra av att drivas fram av bitterhet eller blodvittring” och enligt honom handlar också min kritik om ”personliga påhopp”. Han gör det enkelt för sig genom att vifta bort all kritik på detta sätt. Jag kan tydligen inte heller ”hålla isär saker" utan "gör omskrivningar”. Vilka yttranden eller händelser han menar med invektiven och anklagelserna framgår inte. 

Det var inget självändamål för mig att delta i avslöjandet av PEAB-skandalen, att jag skulle vara en ” kämpe för rättvisa och sanning” är väl att ta i, mina motiv handlar om att våra gemensamma angelägenheter ska skötas på ett korrekt och lagligt sätt.

Om Jonny Gahnshag mot förmodan skulle göra några misstag och fel i sin nya roll så är det skattebetalarna i Rättviks kommuns problem. Han kan alltså vara lugn, jag lägger mig inte i Rättviks affärer. Jonny Gahnshag upplever tydligen att min berättigade kritik av vanskötsel och olagligheter orsakas av att jag hyser ”agg mot kommunala politiker och tjänstemän”.

Men varför skulle jag hysa agg mot politiker och tjänstemän som sköter sig? Jag har själv varit både tjänsteman och politiker på lägre nivåer. Det finns ett ordspråk som säger att man inte ska befordra sig själv över sin egen kompetensnivå, visdomsord som många inom det offentliga borde ta till sig.  

Bengt Holmquist (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons