Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga julgranar samlades in – värmer upp Ria-stugan: "Stort tack!"

Under den andra helgen i januari samlade Falu Energi & Vatten in julgranar i Falu kommun.
Resultatet blev en rekordnotering med 5 436 insamlade julgranar, som nu blir el och värme i Västermalmsverket men även värme till Ria-stugan.

Annons

Falu Energi & Vatten samlade in in 5 436 julgranar i Falu kommun, vilket var en rekordnotering. Julgranarna genererar el och värme i Västermalmsverket och även värme till Ria-stugan i Falun.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Januari är årets hetaste dejtingtid – det här ska du göra och absolut INTE göra på en dejt

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Detta var sjätte året i rad som personal från Falu Energi & Vatten samlade in julgranar som Faluborna ställde ut. Totalt samlades det in 5 436 julgranar, vilket är nytt rekord. 2014 samlades det in 5 057 granar.

I Bjursås, Grycksbo och Svärdsjö fanns containrar uppställda vid Falu Energi & Vattens värmeverk. Nästan 300 granar ställdes in i dessa containrar.

– Jättekul att så många tog chansen att använda vår graninsamling. Faluborna visar på gott samarbete för ett hållbart Falun. Stort tack! säger hållbarhetschefen Hanna Bergman i ett pressmeddelande.

Julgranarna fraktades till Västermalmsverket där de eldades upp för att bli till miljövänlig el och värme. Men Falu Energi & Vatten påpekar att granarna inte bara genererar el och värme i Västermalmsverket utan även ger värme till Ria-stugan i Falun.

– För varje gran som samlas in skänker vi tre kronor, vilket ger värme till Ria-stugan under nästan fyra kalla vintermånader, säger Hanna Bergman.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons