Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragnar Ahlström, Falun

Stor sorg och förstämning spreds hos oss medlemmar i Dalapolisens spelmän när budet nådde oss att vår f d spelkamrat Ragnar Ahlström var död.

Annons

Det har sagts mig, att i varje människas hjärta finns ett altare där en evig låga brinner, lyser och vägleder om den får sitt rätta ans och omvårdnad. Det hjärtas godhet och omtanke om sina medmänniskor som präglade Ragnars liv, fick sin näring av en sådan låga. Ragnar var med och bildade Dalapolisens spelmän 1975.

Vi inom Dalapolisens spelmän känner en stor tacksamhet att få haft Ragnar i våra led och åtnjutit hans goda kamratskap. Jag kommer också ihåg Ragnars glada skratt hans alltid positiva och värdiga syn på livet och tillvaron. Ragnar var också en mycket skicklig basist och kunde känna glädje i en mollpolska vilket belyser hans genuina sinne och känsla hur folkmusik ska tolkas.

Jag kommer osökt ihåg en spelmansträff hos oss på Södigårds i Finnbacka, där Ragnar vid ett tillfälle med oss spelkamrater spelade ”En liten fågel”. Ragnars virtuosa spel på basen där den blev sekunderad av dragspel och knastret från elden i den öppna spisen. Något så vackert är det få som får uppleva.

Det är skönt att leva när ej endast törner men också musiken smyckar livet.

Vila i frid Ragnar.

Dalapolisens spelmän gm Uno Söderlund

Mer läsning

Annons