Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda Barnen på jakt efter läxhjälpare

Det råder akut brist på läxhjälpare och nu är Rädda Barnen på jakt efter fler som vill engagera sig och bidra i våra direkta aktiviteter. På tisdag kväll kan den som vill, komma på en infoträff på Stadsbiblioteket.

Annons

klockan 18 på tisdag har Rädda Barnen ett infomöte på Stadsbiblioteket i Falun där man berättar om vad Rädda Barnen gör idag och vilka aktiviteter som den som är intresserad kan engagera sig i. Det råder akut brist på läxhjälpare och Rädda Barnen söker människor som kan hjälpa till med läxhjälp och språkstöd både i skolor, boenden och i enskilda möten.

– Vi jobbar med 3 inriktningar för barn på flykt. Det är ett lokalt arbete med läxhjälp och språkstöd i skolan, på boende eller med en egen kontakt, ofta på biblioteket eller liknande ställen, säger Marianna Omne Pontén. Ordförande Rädda Barnen. Vi gör så för att alla ska kunna hjälpa till utan att behöva binda sig.

Marianna Omne Pontén. Ordförande Rädda Barnen.

– Vi bjuder på fika och ger all info vi kan, vi är i första hand på jakt efter fler som vill engagera sig och faktiskt bidra i våra direkta aktiviteter, såsom läxhjälpen, säger Marianna Omne Pontén.

– Ensamkommande ungdomar söker ofta efter andra ungdomar, och vi vill hjälpa till att förena de här individerna, säger Marianne Omne Pontén.

Samtidigt slår man ett slag för en föreläsning nästa torsdag där Magdalena Bjerneld kommer till Falu Stadsbibliotek med föreläsningen "Varför gick det så bra" Där hon berättar om perspektiv från forskning om barn på flykt. Varför gick det så bra för de ensamkommande barnen? Magdalena Bjerneld är universitetslärare och forskar i Internationell hälsa vid Institutionen för kvinnor och barns hälsa vid Uppsala universitet.

Marianna Omne Pontén. Ordförande Rädda Barnen.

Mer läsning

Annons