Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerförakt för landsbygdsbor

/
  • Grovsopor. Att dra in mobila återvinningscontainrar är ingen miljövinst, anser Vikabor. Vaktmästyare Göran Tjärnström och Maria Wikman har händerna fyllda av grovsopor.

Annons

- Alla är angelägna om miljövinster. Är det miljövänligt om varje Vikabo åker 40 kilometer tur och retur till sopstationen? Bjursås och Svärdsjö får behålla sina containrar, varför indragning i Vika?

- Återkalla beslutet! Vi har, som övriga kommuninvånare, rätt till fullödig service.

Vikabor känner sig diskriminerade och upprörda. De har vänt sig till Vikabygdens intresseförenings ordförande Bo Lindén som i skrivelsen till Falu Energi & Vatten kräver återkallat beslut.

Ingalill Wikman som driver Vika Cafe träffar dagligen upprörda Vikabor.

- Renhållningschefen Gunilla Måågs argument att sopsorteringen är stökig är struntprat! De mobila containrarna är bemannade den höst och vårvecka de står i Vika, vilket innebär att alla invånare sorterar sina sopor där de ska ligga.En container för grovsopor och anat bevarar både miljö och ordning, tycker Ingalill Wikman.

- Det finns ingen logik i beslutet att återkalla Vikas mobila containrar, anser intresseföreningen i sin skrivelse. Det poppar ständigt upp olika inskränkningar som drabbar landsbygdsbor. Vi betalar skatt för bland annat denna samhällsservice. Vi kan inte se återkallandet av mobila containrar på annat sätt än en pengabesparing, säger intresseföreningens medlemmar.

Vika växer, många barnfamiljer har flyttat till Vika. De vill bevara sin service.

- Inget beslut är taget, påpekar renhållningschefen Gunilla Mååg, som nyss nåtts av Vikabornas protester. Vi diskuterar konsekvenserna i slutet av maj, säger Mååg. Den mobila återvinningen i Vika fick eftersorteras, på grund av att vi inte ställde ut flera containrar, tillägger Mååg.

- Det sistnämnda är en kostnadsfråga som vi ser över i maj.

Mer läsning

Annons