Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polishelikopter söker 19-åringen

/

Annons

Från klockan sju i morse deltar polis, hemvärnsmän, räddningstjänsten och frivilliga i sökandet efter den 19-årige man som saknas i Enviken.

– Vi har påbörjat ett stort eftersök. Just nu är det fyra hundpatruller, en helikopter och räddningstjänsten som söker vid sjön, säger polisens insatschef Göran Lekander.

Ett tiotal hemvärnsmän har under förmiddagen gått skallgång i ett skogsparti intill Klockarnässjön. Hemvärnet har även sökt igenom en bäck som rinner ut i sjön.

– Vi fick larm från Livgardet i Stockholm sedan polisen i Dalarna bett om hjälp. Vi har tio man här ute. Vi har gått från villorna och ner mot Klockarnässjön, säger Börje Ravler som är militär insatschef.

Även frivilliga och anhöriga till den saknade deltar i sökandet. Bland dem brodern Henrik Andersson och kusinen Fredrik Blom.

– Vi är nu ett 15-tal poliser här. Hundpatrullerna kommer från Avesta, Borlänge, Falun och Mora. Polishelikoptern har kommit från Stockholm, säger Göran Lekander.

Enligt uppgift var det 19-åringens mor som tog kontakt med polisen och berättade att sonen inte kommit hem efter en fest på valborgsmässoafton.

– Vi har fått fram uppgifter om 19-åringen blivit oense med andra som var på festen och att han då lämnat platsen. Men inget tyder på något brott, polisens insatschef Göran Lekander.

På onsdagskvällen berättade kommissarie Sven-Åke Petters att sökandet kommer att fortsätta hela kvällen och under natten och morgondagen.

I kväll kommer även Jägarkåren att delta i sökandet. Polisen har ännu inte fått några nya uppgifter om iakttagelser som leder till någon annan plats än där man just nu söker.

Den som har uppgifter att lämna om den försvunna 19-åringen kan ringa polisen i Falun på telefon: 023-46 000.

Mer läsning

Annons