Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen letar efter berusad man som bär yxa: "Gjorde ett tappert försök"

På torsdagseftermiddagen gick polisen ut med information om att man letar efter en berusad man som bär yxa, i området Bojsenburg i Falun. Mannen har dock ännu inte hittats.

Annons

På torsdagseftermiddagen gick polisen ut med information om att man letar efter en berusad man som bär yxa, i området Bojsenburg i Falun.

Larmet om den berusade mannen med yxan inkom till polisen strax efter klockan 17 på torsdagen.

Polisen har skickats till Bojsenburg i Falun, där mannen i fråga ska ha iakttagits. Polisen uppger att det inte finns några andra uppgifter än att mannen, som ska vara i 30-årsåldern, är berusad och bär på en yxa. Det är alltså ännu oklart om mannen misstänks för något brott eller ej.

– Vi fick aldrig tag i honom, trots att vi gjorde ett tappert försök med att leta efter honom. Vi har dock en klar bild av vem det kan vara. Personer som hade iakttagit mannen ringde oss, det är klart att man reagerar över en berusad man som har en yxa. Förmodligen har han gått in någonstans, vi ska spana vidare, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisens Region Bergslagen, som Dalarna tillhör, vid klockan 18.30 på torsdagskvällen.

Är mannen misstänkt för något brott?

– Det har inte upprättats någon polisanmälan ännu. Detta faller under brottsrubriceringen brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, säger Tommy Lindh.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons