Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petters skidtur på 60 mil gav 125 000 kronor till Musikhjälpen: "Kändes fantastiskt"

Petter Myhlback, konsultchef på Clockwork, skidade 60 mil mellan Falun och Umeå för att samla in pengar till Musikhjälpen.
Hans elektroniska bössa fick in drygt 125 000 kronor.
– När jag tänker på att vi tillsammans samlade ihop alla dessa pengar för att förhindra sexhandeln med barn, det är då jag känner den riktiga glädjen, säger Petter.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Petter ska skida 60 mil i okänd terräng för att samla in pengar till Musikhjälpen – ”Jag är en tävlingsmänniska”

Julius och Björn från Orsa samlade in över 1.4 miljoner till Musikhjälpen – slår alla tidigare rekord

Julklappstips: Stort test av 33 sällskapsspel – här är årets toppar och floppar

SÅ KÖPER DU PLUS

Måndagen den 11 december inledde han sin skidtur norrut. På andra dagen fick han problem, då underlaget var för grusigt att skida på. Tack vare en privatperson som lånade ut sin mountainbike kunde Petter Myhlback fortsätta sin tur, 20 mil på cykel med skidpjäxor.

– Jag fick cykla i skidpjäxor och på en cykel som inte var inställd enligt min vikt eller längd. Men hela resan gick att genomföra tack vare cyklingen och det är jag otroligt tacksam för, säger Petter Myhlback i ett pressmeddelande.

Petter Myhlback, skidade  60 mil från Falun till Umeå för att samla in pengar till Musikhjälpen.

Efter fem intensiva dagar stakade han in på torget i Umeå, till folkets jubel. Under resans gång hade Clockworks bössa till Musikhjälpen vuxit till drygt 125 000 kronor.

– Att äntligen få nå målet kändes fantastiskt eftersom jag visste hur mycket pengar vi tillsammans hade samlat in, säger Petter som veckan efter prestationen vilar ut hemma i Bjursås utanför Falun.

– När jag tänker på att vi tillsammans samlade ihop alla dessa pengar för att förhindra sexhandeln med barn, det är då jag känner den riktiga glädjen. Utöver det känns det här som en individuellt häftig prestation som jag kommer leva på länge, säger Petter.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons