Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paviljong snabb lösning i Vika

Annons

Vika visar plussiffror, både när det gäller inflyttning och födslar. Alla gläds åt detta, men det har blivit överfullt i skola, förskola och fritids. Just nu är det 10-15 förskolebarn som måste skjutsas till dagis i Hälsingberg och Haraldsbo. Föräldrarna har protesterat, men fått besked om att skolan ska byggas om först 2010.

Nu finns möjlighet till en snabbare lösning. I dag ska chefen för skoldistriktet, Sture Östberg, träffa folk på Kommunfastigheter för att diskutera vad det kostar att sätta upp en paviljong som kan användas till förskola, och längre fram till skola, om det behövs.

- Vi måste klargöra ekonomin. Sedan måste kostnaden förankras, säger Sture Östberg som inte vågar säga när det är dags för beslut.

- Får jag snabbt klartecken kan paviljongen vara på plats redan till hösten. Att ställa dit den går på en dag, sedan måste det dras el och grävas för vatten och avlopp också, säger han.

I onsdags hölls ett möte i Vika. Ett 40-tal engagerade bybor kom till sockenstugan, liksom flera av kommunens ledande politiker.

Förutom bristen på barnomsorg, togs cykelvägen till Falun upp, den är kostnadsberäknad till 2,5 miljon kronor, pengar som Vika intresseförening skulle låna av kommunen.

- Jag uppfattade det som att alla politiker var för en cykelväg. Det känns bra. Blir det nobben nu så går luften ur oss, då orkar vi inte engagera oss längre. Jag räknar kallt med att börja i augusti, säger Bo Lindén, ordförande i intresseföreningen.

Han är kritisk till att politikerna gav löften före valet som inte infriats, bland annat när det gäller trafiksäkerheten kring skolan.

- Det är skandal att det blir långbänk när kommunen är inblandad. Frågan om fritidsgård väckte vi i ett brev i december. Sedan dess har det varit tyst, säger Lindén.

Mer läsning

Annons