Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappan hotade att döda sina barn för att skada sitt ex – skyller på missförstånd

I ett samtal med en handläggare på socialförvaltningen i Falu kommun sade en man att han skulle döda två av sina barn, för att på så sätt skada barnens mamma.
Nu döms han för olaga hot. Mannen förnekar brott och hävdar att det handlar om ett missförstånd.

Annons

En man från Falu kommun sade att han skulle döda två av sina barn, för att skada mamman till barnen. Nu dömer Falu tingsrätt mannen till villkorlig dom och dagsböter för olaga hot.   Foto: Arkiv

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Fly kylan och ta en fika: Här är kaféerna i Dalarna som är med i White Guide

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 45-årsåldern och bosatt i Falu kommun.

I slutet av juli i fjol befann sig mannen på socialförvaltningen i Falu kommun. Under ett samtal med en handläggare sade mannen att han skulle döda två av sina barn, för att åsamka sin exfru (barnens mamma) skada. Detta hot vidarebefordrades sedan vidare till mamman till barnen.

I förhör har handläggaren berättat att hon i dag inte minns exakt vad som sades, mer än att det var hotfullt och starkt. Hon reagerade på att mannen inte var arg när han sade detta, utan väldigt lugn och likgiltig. Däremot gjorde hon en journalanteckning om mannens hot direkt efter mötet.

Mannen själv har förnekat brott. Han har uppgett att det hela antingen handlar om ett missförstånd eller att handläggaren och hans exfru känner varandra privat, något som handläggaren hävdar att de inte gör.

Falu tingsrätt anser att det inte är märkligt att handläggaren inte minns i detalj vad som sades, men anser att journalanteckningen har högt bevisvärde. Eftersom mannen var lugn och likgiltig när han uttalade hotet så anser tingsrätten att det inte är rimligt att handläggaren skulle ha missförstått honom. Därför anser tingsrätten att det står klart att mannen begått brottet.

Tingsrätten dömer mannen för olaga hot. Han döms till villkorlig dom och till att betala 40 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 000 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons