Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oviss väntan på besked

/
  • Beroende.
  • Osäkert.

Annons

Totalt har kommunen ansvar för 126 plusjobbare. De arbetar med allt möjligt: På skolor, inom äldrevården, på golfbanor, med skogsröjning med mera. Ett tiotal är anställda inom landstinget.

- Problemet är att vi inte vet någonting om framtiden, och ingen annan verkar veta heller, säger snickaren Lars Lindberg.

Tillsammans med Per-Olof Burgman och Mats Andersson fick han för ett år sedan plusjobb ute vid Staberg. Deras kontrakt går inte ut förrän i april nästa år, men när de statliga bidragen drogs in blev framtiden oviss.

- Kulturförvaltningen är vår arbetsgivare, vi hoppas väl att få fortsätta, säger Mats Andersson, som är snickare och betongare. Han är kritisk till att man numera inte får avbryta plusjobb för enstaka inhopp någon annanstans, vilket är ovanligt i byggsvängen.

Björn Fahlén är verksamhetsansvarig på Staberg. Han påpekar att anläggningen som lockade 40 000 besökare förra året aldrig skulle klara sig utan plusjobbarna.- Små ideella föreningar som vi är helt beroende av att få hjälp, det stöd vi får av Falu kommun är helt ovärderligt, säger Fahlén.

Under vintern har plusjobbarna dränerat grunden runt den gamla bergsmansgården, förra veckan krattade de trädgården och nu står rödfärgning på tur.

Mer läsning

Annons