Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordningsvakt åtalad för sexbrott

Annons

Mannen greps och anhölls den 1 augusti sedan polisen fått en anmälan om olaga hot och försök till våldtäkt i en lägenhet i Falun.

Enligt åklagaren har kvinnan som fanns i lägenheten blivit hotad av mannen som sagt att han skulle skada både kvinnan och hennes barn.

Kvinnan har berättat i förhör att mannen höjde en hammare mot hennes huvud som för att slå samtidigt som han tryckte upp henne mot en vägg.

"Jag ska ha sex med dig även om jag är tvungen att våldta dig", uppges mannen ha sagt.

Det kom senare fram att mannen gömt en kökskniv i hallen och att han uppträtt hotfullt när kvinnan var i bandrummet.

Mannen är även åtalad för sexuellt ofredande när han i slutet av april tjänstgjorde som ordningsvakt på en krog i Avesta. Han blev då anmäld av en kvinna som berättade att mannen hade stoppat in en batong mellan hennes ben.

Den 12 maj tjänstgjorde mannen på Hedemora stadshotell där två män och en kvinna blev misshandlade.

En av männen har berättat för polisen att vakten tryckt ner hans kropp mot en matta, satt ett knä mot ryggen och dragit i mannens mungipa.

Den andre mannen som nu är målsägande blev nedslängd på golvet och ordningsvakten är nu misstänkt för att tryckt mannens kropp mot golvet, böjt armarna på ryggen, tryckt in fingrarna i nacken och tryckt målsägandens huvud mot en vägg och slagit honom med ett tillhygge.

Ordningsvakten är även misstänkt för att ha stulit mannens digitalkamera värd 2000 kronor.

Den kvinna som anmält vakten har berättat för polisen att hon knuffades nedför stadshotellets trappa så att hon slog i bakhuvudet, armar och ryggslutet.

På onsdag börjar rättegången om de misstänkta brotten i Falu tingsrätt och rättegången fortsätter på torsdag.

Mer läsning

Annons