Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenig tingsrätt frikänner krogbesökare från misstankar om grov misshandel

En man som misstänktes för en grov misshandel på en krog i centrala Falun har frikänts från misstankarna.
Falu tingsrätt anser att det inte går att bevisa att mannen misshandlade målsäganden. Tingsrätten var dock oenig om beslutet.

Annons
En man som misstänktes för en grov misshandel på en krog i centrala Falun har frikänts från misstankarna. Falu tingsrätt var dock oenig om beslutet.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – här är de 49 vanligaste felen

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är bosatt i Falu kommun. Han åtalades tidigare misstänkt för grov misshandel, ett brott som skulle ha begåtts på en krog i centrala Falun strax före jul 2013. Där skulle han ha misshandlat en annan man genom att kasta ett dricksglas i ansiktet på honom så att mannen fick sårskador i ansiktet och halsen och blödde kraftigt.

Meningarna går isär kring exakt vad som hände under krogbesöket. Parterna är dock överens om att de båda männen satt mitt emot varandra vid ett bord då det uppstod någon form av tumult mellan dem.

Målsäganden har berättat att han bland annat kallade den andre mannen för en tönt och "då small det direkt". Han fick ett glas i ansiktet och det började forsa blod.

Vittnen har berättat att de såg att en man kastade ett glas på en annan man, men ingen har sett exakt vad som hände.

Mannen själv har förnekat brott och berättat att målsäganden gjorde ett utfall, vilket målsäganden bestrider, och att denne då fick mannens glas i ansiktet. Sedan knuffade han på målsäganden ett par gånger. Mannen kan dock inte utesluta att han hade ett glas i handen när han knuffade bort målsäganden.

Falu tingsrätt konstaterar att minnesbilderna från händelsen har påverkats eftersom det har gått mer än fyra år sedan händelsen. Sammantaget anser tingsrätten att det inte går att bevisa att mannen slog målsäganden med glaset med flit. Tingsrätten anser även att målsäganden kan ha fått sina skador under tumultet som uppstod mellan de båda männen.

Därför frikänner tingsrätten mannen från misstankarna om grov misshandel. Tingsrätten var dock oenig om beslutet, en av nämndemännen ansåg att mannen borde fällas.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons