Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytillträdd vd efterlyser en tydligare strategi för Svenska Skidspelen

Svenska Skidspelens nytillträdde vd Jimmy Birklin efterlyser en tydlig politisk strategi för evenemanget.
Nu får han stöd av kommunstyrelsens ordförande Susanne Norberg (S).
- Jag håller med Jimmy, säger Susanne Norberg.

Annons

I drygt ett halvår har Jimmy Birklin varit vd för Svenska Skidspelen och den 28-29 januari är det åter dags för den årliga skidfesten med världseliten på Lugnet.

Jimmy Birklin, vd för Svenska Skidspelen.

Samtidigt ligger Falun i år hegen efter Ulricehamn, som för första gången arrangerar en världscuptävling i längdskidåkning.

Omkring 50 000 åskådare väntas till de två tävlingsdagarna i syd-Sverige.

I en debattartikel i DT efterlyser nu Jimmy Birklin, vd för Svenska Skidspelen, en tydligare strategi för att ta evenemanget framåt.

- Står något still så avvecklas verksamheten av sig självt, menar Birklin.

Enligt Birklin så skulle en tydlig strategi - oavsett vad den skulle landa i - leda till ett underlättande av hur ett framtida arbete skulle kunnna genomföras.

– Just nu saknas det en strategi vart man vill där det känns som man lever för ett år i taget, säger han och fortsätter:

- Om vi har en strategi för att locka över 20 000 åskådare så vet man också att det krävs jobb med marknadsföring, logistik, med mera för att nå målet. men det kan också vara så att en strategi landar i att vi är nöjda med att arrangera det här evenemanget varje år och då har mand et att utgå ifrån.

Han refererar till sin egen karriär som landslagslöpare i orientering.

- Ska man bli världsmästare så får det konsekvenser och som man måste vara beradd att ta. Annars blir det bara tomma ord, säger Birklin som också söker en bred politisk uppfattning från Faluns politiker om Svenska Skidspelens framtid.

Direkt efter utvärderingen av årets upplaga av Svenska Skidspelen kommer arbetet med en framtida strategi ta fart.

- Det är viktigt att så många som möjligt är överens, menar Birklin.

En som delar Birklins uppfattning och tankegångar är Susanne Norberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Susanne Norberg (S) kommunstyrelsens ordförande delar Jimmy Birklins uppfattning och är beredd att skapa en arbetsgrupp för att ta evenemanget framåt.

- Jag delar Jimmys åsikt, att det är viktigt med långsiktighet och att vi från kommunen är beredda att starta en arbetsprocess tillsammans med skidspelen och skidförbundet, säger Norberg.

Mer läsning

Annons