Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya företag vill etablera sig i Falun

/
  • Etablering. Området Östra Blå Hallen vid Ica Maxi på regementsområdet, kan komma att bli nästa stora etableringsområde i Falun för volymhandel.

Annons

Handeln i Falun är inne i en härlig medvind förnärvarande.

Något som gjort att trycket ökat på kommunen, att hitta lämplig mark för nya företag som visar intresse av att etablera sig i kommunen.

- Det är många företag som visat intresse av att etablera sig i Falun, och området Östra Blå Hallen ligger strategiskt bra till, menar Hans Ahlin, näringslivschef i Falu kommun.

- Många av företagen efterlyser ett trafiknära läge, i närheten av stora vägar, och det är ont om sådana områden i Falun just nu, säger Hans Ahlin.

Det gäller alltså att bryta ny mark och i det läget har kommunens ögon fallit på området vid Ica Maxi, kallat Östra Blå Hallen.

Ett område som i dagsläget ägs av Vasallen.

Kommunen har dock redan haft ett möte med företaget, där man diskuterat igenom det stora intresse som finns från företag att hitta lämplig mark i Falun.

- Vasallen har också ett intresse av att något händer med marken, säger Hans Ahlin.

Vilken volymhandel kan vara aktuell på området?

- Byggvaror, vitvaror/elektronik och bilhandel är väl några tänkbara och lämpliga etableringar. Det är inget som är klart än. Kommunen och Vasallen får ha en dialog om saken.

Mer läsning

Annons