Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bostäder samma dag

/
  • Evakueringslägenheter. Elke Herbst, informationsansvarig vid Kopparstaden lyckades tillsammans med kollegor under måndagen ordna fram evakueringslägenheter till samtliga boende i den drabbade fastigheten.

Annons

Kvart i två på måndagsnatten väcktes informationsansvarige vid Kopparstaden, Elke Herbst av meddelandet att en av allmännyttans fastigheter stod i brand.

- Vi har snacka ihop oss ganska mycket om hur vi skulle göra om något sådant här händer, berättar Elke Herbst som tillsammans med sina kollegor satte sig ned för att hitta tjugo evakueringslägenheter som de i går kunde erbjuda de hemlösa hyresgästerna.

- Vi har försökt ta hänsyn till de familjer som har skol- och förskolebarn, att de får boende i närområdet, säger Elke Herbst.

De hyresgäster som inte togs in på sjukhuset inackorderades på hotell över natten, några valde att bo hos släkt och vänner.

I Kristinegården samlades under måndagen de hyresgäster som inte låg på sjukhuset för att få träffa representanter för räddningstjänsten, Kopparstaden, polisen, olika försäkringsbolag och posom- kommunens stödgrupp för drabbade. Senare fick även de som vara inlagda på Falu lasarett samma information.

- Vi försöker svara på alla frågor som hyresgästerna har, vad som händer med deras saker, när de får besöka sina hem och var de ska ta vägen nu.

- Så snart det är tekniskt möjligt ska de boende tillsammans med representanter från oss,räddningstjänsten och en person från en saneringsfirma besöka respektive hem för att se vad som går att rädda. Allt i lägenheterna är rök- vatten- eller brandskadat, säger Elke Herbst.

Mer läsning

Annons