Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny VM-ansökan upp till diskussion nästa vecka: "Några större investeringar ska inte behöva göras"

Ska Falun kandidera för att få skid-VM år 2025? Den frågan kommer att diskuteras när kommunstyrelsens ledningsutskott sammanträder under nästa vecka.

Annons

Mer läsning för Pluskunder:

Nya turspår i Tolvåsskogarna: "Snön räcker till spår över påsk"

Skistar storsatsar på Hundfjället – bygger ny expresslift: "Helt nya möjligheter för skidåkning"

Bli Pluskund för bara en krona här!

I nästa vecka sammanträder kommunstyrelsens ledningsutskott. Och en av på agendan är en eventuell ny VM-ansökan.

– En ny VM-ansökan ska ses som ett sätt att tillvarata de investeringar som gjordes inför skid-VM 2015. Men vi vill även tillvarata erfarenheter och kompetens från detta mästerskap, säger Kjell Nyström, tillförordnad kommundirektör i ett uttalande på Falu kommuns hemsida.

Kommundirektören har tagit fram tjänsteskrivelsen som alltså nu ska hanteras av ledningsutskottet och sedan kommunstyrelsen.

I tjänsteskrivelsen konstaterar han att det, mot bakgrund av de rapporter och utredningar som gjorts före och efter skid-VM 2015, inte i nuläget finns några behov av göra ytterligare sådana.

– Vad som däremot bör beaktas inför en eventuell ny VM-ansökan är en ökad tydlighet och transparens både inom Falu kommuns organisation och i dialog med våra invånare och andra intressenter. En tydlig redovisning av tidsplan och budget med bedömning av interna och externa resurser ska därför göras vid kontinuerliga avrapporteringstillfällen, säger Kjell Nyström och fortsätter:

– Det ska även framgå hur ett eventuellt VM berör kommunens ordinarie verksamhet med målet att det ska ha så lite påverkan som möjligt. Utifrån Faluns vision bör hållbarhet vara det främsta ledordet vid planering och genomförande av ett skid-VM. Några större investeringar för genomförandet av ett nytt VM ska inte behöva göras i själva skidanläggningen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons