Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tjänst lanseras i Dalarna – ska göra det lättare att skicka varor

En ny leveranstjänst lanseras nu i Falun, som ska göra det lättare för privatpersoner att skicka varor.

Annons
Tjänsten ska göra det lättare för privatpersoner att skicka saker och på så sätt också minska på antalet onödiga transporter.

Tanken med tjänsten Sendoo är att para ihop personer som vill skicka någonting med privatpersoner som ska åka samma sträcka, och på så sätt göra det billigare att skicka saker och också bidra till färre onödiga transporter.

Företaget har valt att satsa i Falun på grund av att staden har ett bra logistikläge och är lätt att ta sig till från flera stora vägar.

– Det är både onödigt och framför allt krångligt för privatpersoner i Sverige att boka enskilda transporter. Med Sendoo kan man skicka otympliga saker från dörr till dörr, samtidigt som man utnyttjar den kapacitet som finns i form av fordon som redan rullar på vägarna, säger Sandra Kinnmark, medgrundare av Sendoo, i ett pressmeddelande från företaget.

Företaget drivs av Sandra Kinnmark och Sebastian Malmberg och finns i hela landet. Man siktar även på att expandera till övriga länder i Norden. I nuläget har drygt 300 personer registrerat sig som förare på företagets hemsida, och drygt 5 000 personer har skickat varor via tjänsten.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons