Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu knackar Lions på dörren

Försäljningen av Lions lotteri Jultjugan har startat. Ungefär 25 representanter från Lions Club Falun och Lions Club Falu/Bergsmannen kommer att knacka dörr, stå på Ica och gå på stan de närmaste veckorna för att sälja lotterna.

Annons

Torgny Thorvalls, Håkan Hellman och Kjell Bengtsson vill påminna om att ha kontanter tillgängliga när de kommer och knackar dörr.

I år omfattar lotteriet 5000 lotter och vinter för totalt 35 000 kronor i form av presentkort i några a Faluns matvarubutiker.

– I år är det tredje året som vi har ett regelrätt lotteri, berättar Kjell Bengtsson från Lions Club Falun.

Innan 2014 var det en insamling där Julfemmorna, som de då hette, kunde ge vinster i form av julskinkor. Men från 2014 och framåt insåg man att det är mer flexibelt att vinna ett presentkort än en julskinka.

– Förut fick du en julskinka och så fick du vara nöjd med det, säger Håkan Hellman, från Lions Club Falun.

– Ja, nu är det lite bättre anpassat till dagens samhälle med presentkort. Och det är mer rejäla vinster, säger Kjell Bengtsson.

Totalt är det 115 presentkort som lottas ut och vinsterna ligger mellan 250 till 1000 kronor.

För att lyckas sälja samtliga 5000 lotter görs det på ett strukturerat sätt.

– Vi går runt i Falun i tre perioder nu framöver och knackar dörr, säger Torgny Thorvalls från Lions Club Falun/Bergsmannen.

– Ha därför kontanter tillgängliga, uppmanar Håkan Hellman.

– Några av oss kommer i och för sig att kunna erbjuda Swish men det är det ju inte alla som har, säger Kjell Bengtsson.

Förutom att knacka dörr ska de även sälja lotter på stan på skyltsöndagen den 27 november samt stå på olika Ica-butiker den 6 december.

När alla lotter är sålda ska de ha fått in 100 000 kronor där nästan hela beloppet ska gå till Lions hjälpverksamhet. Årets behållning ska bland annat gå till lokal ungdom, lokala hjälpbehov samt Lions Cancerforskningsfond.

Den 12 december drar en kontrollant på Falu kommun vinnarna i lotteriet vilka därefter presenteras den 16 december i Dalarnas Tidningar och Dala-Demokraten.

Mer läsning

Annons