Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norberg petades – Lennerthson ny etta när S i Falun spikade sin kommunlista

Vid ett medlemsmöte på måndagskvällen fastställde Socialdemokraterna i Falun listan på kandidater till kommunfullmäktige.
Listan toppas av Jonas Lennerthson, följd av kommunstyrelsens nuvarande ordförande Susanne Norberg.

Annons
Jonas Lennerthson är etta på Socialdemokraterna i Faluns lista till kommunfullmäktige. Nuvarande kommunalrådet Susanne Norberg är tvåa på listan, som spikades under ett medlemsmöte på måndagskvällen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är Falusossarnas lista med 56 kandidater till kommunfullmäktige

40 år sedan premiären av Trafikmagasinet – firas med minnesprogram: "Har blivit retro"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Beslutet om att fastställa listan, samt talespersoner inför höstens val, togs i enlighet med valberedningens förslag.

- Det är ett starkt gäng vi nu lanserar inför valet i höst och som kan axla ansvaret för arbetet framåt för Falu kommun. Vi har en stor bredd hos våra kandidater som representerar hela Falun, både gällande ålder, bakgrund och var man bor i kommunen. Vi har i vårt parti använt oss av varvade listor sedan 90-talet, vilket innebär att varannan person på listan är kvinna och varannan är man. Det är vi stolta över, säger Roza Güclü Hedin, ordförande i Falu Arbetarekommun, i ett pressmeddelande.

[+] Hela listan med de 56 kandidaterna hittar du här.

Jonas Lennerthson, nuvarande ordförande i kultur och fritidsnämnden, är etta på Socialdemokraternas kommunfullmäktigelista i Falun.

Till nummer ett på kommunfullmäktigelistan valdes Jonas Lennerthson, 53 år från Hälsingberg, nuvarande ordförande i kultur och fritidsnämnden.

- Det är en oerhört stor ära för mig. Jag har engagerat mig fackligt och politiskt sen jag var ung och är mycket ödmjuk inför detta förtroende. Vi står inför ett oerhört viktigt val i höst, där det tydligt står mellan mer satsningar på jämlikhet och välfärd mot skattesänkningar för de rikaste. Vi socialdemokrater är redo att axla framtidens utmaningar, säger Jonas Lennerthson, i pressmeddelandet.

Noterbart är att Jonas Lennerthson därmed placerade sig före kommunstyrelsens nuvarande ordförande Susanne Norberg på listan. Norberg återfinns på andra plats.

Sohrab Fadai lämnar sin roll som regionchef för Företagarna Dalarna och är elva på Socialdemokraternas kommunfullmäktigelista i Falun.  Foto: Claes Söderberg/Arkiv

Helt ny på kommunfullmäktigelistan och som medlem i Falu arbetarekommun är bland andra nummer elva på listan Sohrab Fadai, 31 år, som lämnar sin roll som regionchef för Företagarna Dalarna.

- Jag har valt att ta steget in i politiken och är tacksam för medlemmarnas förtroende. Om jag kan inspirera andra att engagera sig så gör jag det gärna, för det behövs i vårt samhälle. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter och kunskaper, säger Sohrab Fadai, i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons