Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätläsarna: Vårdväntetiderna för långa

/

Annons

Artikeln om hur människor ofta tvingas söka andra vårdalternativ för att få hjälp i tid har engagerat många läsare. Det var många som upplevt liknande problem med magnetröntgen.

År innan du får remiss

Jag skulle vara glad om jagg fick remiss till magnettöntgen överhuvudtaget. Har haft värk i nacken sedan 1999 och varit i kontakt med läkare ett flertal gånger när det varit outhärdligt.

Blev röntagd med vanlig först i år 2007 och fick svar att de inte kunde se något. Har själv påtalat att det känns som en nerv i kläm.

Så nu får man väl börja kämpa för magnetröntgen, det kan ju ta flera år innan men får remiss överhuvudtaget.

CH

Vänta, smärta, hjärta

Ibland får man uppfattningen att om landstinget låter patienterna vänta, så får de jobb. Ta hand om riktigt sjuka ger ju mer arbete. Eller så får man uppfattningen att låter man patienterna vänta något halvår, så kanske sjukdomen läker av sig själv. Då får ju försäkringskassan, den sjuke och arbetsgivaren betala under väntetiden. Vi behöver tydligen fler privata sjukvårdsgivare inom Dalarna för ett friskare samhälle.

Troligen frisk pensionär

Oacceptabelt

Jag tycker att väntetiderna inom vården är HELT oacceptabla. Det är katastrof att man inte kan få den hjälp man behöver direkt när man är sjuk. I stället får man försöka tjata sig in, eller också får man nån sorts tillfällig medicin tills de har tid att bry sig om en (någon månad senare).

Skandal!

Magnetröntgen=lång väntan

Fick vänta sex månader innan jag fick magnetröntga knät, och det var inte kul att gå och vänta så länge, och samtidigt ha ont och inte veta vad det var.

Är tydligen många som får remiss till magnetröngten, som sedan struntar i att åka dit, och inte ens avbokar tiderna.

Har hört någonstans att dom använder samma magnetkameror på djurkliniker(veterinärer) och dom används inte särskilt ofta, så dom borde väl kunna stå till förfogande.

Daniel

I väntan

Remiss hit och dit. Min väntan gjorde att jag ringde till ortoped mottagningen på Ludvika Lasarett för att höra om min tid för magnetröntgen. Får till svar att det är fler än du som har ont. Jag fick vänta.

Anonym

Mer läsning

Annons