Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordåtalad misstänks även för andra brott – ska ha tagit strypgrepp på kvinna

Den man som är åtalad misstänkt för mordet i Hosjö-området i Falu kommun i december har nu åtalats misstänkt för ytterligare tre brott, som ska ha begåtts mot en närstående kvinna.
Han åtalas för grov misshandel, olaga hot samt misshandel. Mannen förnekar samtliga brott.

Annons

Den man som är åtalad misstänkt för mordet i Hosjö-området i Falu kommun i december har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för ytterligare tre brott, som ska ha begåtts mot en närstående kvinna.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är 23-år gammal och bosatt i Falu kommun. Han har tidigare åtalats misstänkt för mordet i Hosjö-området i Falu kommun den 1 december i fjol och rättegången pågår i Falu tingsrätt.

På fredagen väcktes tre nya åtal mot mannen, även detta vid Falu tingsrätt. Det handlar om grov misshandel, olaga hot samt misshandel.

Enligt åtalet ska mannen, den 15 januari i fjol, ha misshandlat en närstående kvinna genom att slå henne flera gånger i ansiktet och huvudet samt knuffat henne mot möbler och mot en vägg. Under natten ska mannen även ha tagit stryptag runt kvinnans hals så att hon förlorade medvetandet. Han åtalas därför misstänkt för grov misshandel.

Åklagaren skriver i åtalet att brottet bör bedömas som grovt efter mannen "visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att under flera timmar utöva kraftigt våld mot målsäganden samt då strypgreppet varit livsfarligt".

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med kvinnan och vittnet som dels ska ha sett misshandeln och dels ska ha sett de skador som kvinnan ska ha haft dagen efter. Åklagaren lägger även fram journalanteckningar och fotografier som ska visa kvinnans skador.

Vidare åtalas mannen för att ha misshandlat och hotat kvinnan på en annan plats i Falu kommun. Detta ska ha skett den 28 september i fjol. Mannen ska ha slagit kvinnan i ansiktet, knuffat henne mot ett träd samt rispat henne med en kniv i ansiktet och på halsen. Han ska även ha hotat henne honom att säga att han skulle döda henne samtidigt som han höll en kniv mot hennes hals.

Den åtalade mannen förnekar samtliga brott som han nu åtalas för.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons