Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobbad tvingades byta skola

/
  • Mobbarna kliver in i flickrummet. Genom datorn når mobbarna Elin vart hon än flyttar.
  • ”Dö, äckel”. 13-åriga Elin bytte skola för att slippa sina mobbare. Nu följer mobbarna henne på nätet.

Annons

Det började med krokben och hårda ord i tvåan. När Elin kom upp i högstadiet hade mobbningen utvecklats till rena misshandeln med flera polisanmälningar som följd.

- Men varken skolan, polisen eller socialen har lyckats förändra situationen för Elin, säger Yvonne som är mamma till Elin.

Under perioder har Elin inte gått i skolan alls eftersom familjen inte litat på att skolan haft möjlighet att garantera Elins säkerhet.

Men de som mobbar har känt till vart Elin bor och väntat utanför hennes dörr.

För någon månad sedan fick hon ta emot stryk när hon gick ut med soporna i sällskap med sitt systerbarn.

- Då fick det vara nog. Jag kan inte vänta på vad som händer härnäst, säger Elins mamma som flyttade Elin till en annan skola i kommunen. Socialtjänsten har uppmanat familjen att även byta bostad.

- Men det hjälper inte, de når henne överallt, nu över internet.

Via snabbmeddelanden som msn, e-mail och internetmötesplatsen Lunarstorm har Elin fått ta emot många hatiska brev där hon beskrivs som äcklig, ensam och ful. De råder henne att skära sig i armarna och vid flera tillfällen har hon fått uppmaningar om att ta sitt liv.

- Vi har polisanmält dödshot. Polisen vet vem som skrivit, men de kan ändå inte göra någonting eftersom personen är under 15 år, berättar Yvonne.

- I går var det någon som skrev "dö, äckel" och att "världen skulle bli bättre utan dig". Men jag är van vid att läsa sånt, säger Elin.

- I bland blir jag förbannad, i bland ledsen. Jag försöker göra mig osynlig så att jag inte ska störa någon, men det funkar inte heller. Jag vet inte vad jag ska göra.

Fotnot: Elin och Yvonne heter egentligen något annat.

Fakta: Delar ur ett e-brev till Elin

  • Du är äcklig å ful. Man blir äcklad av dej. Du stinker skit. Du vet inte vad duscha är va? Verkar inte som det. Du är en stor wannabee. Du är hatad. Du är patetisk och äcklig, jävla skabb. Och lär dej sminka dej, för det kan du inte. Du sminkar dej som en jävla kossa. Blir spyfärdig av att tänka på dej. Du har inga vänner. Du är en ensam jävel. Gå å skär sönder dina armar din patetiska äckel-unge! du tror att du är cool, du är omogen, du är hatad, du är en nörd. Du är ensam.

Fakta: Nätmobbning

  • Nätmobbning eller e-mobbning är mobbning som sker via sms, chatt, mail, snabbmeddelanden i olika kompisprogram och inlägg i gästböcker. Till sitt innehåll skiljer sig inte nätmobbning från den mobbning som sker ansikte mot ansikte, men den som mobbar har lättare att dölja sin identitet och den som blir mobbad får ingen frizon.

Mer läsning

Annons