Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta föremålet i centrum var ingen bomb – avspärrningarna hävs

Efter att Bombgruppen undersökt det misstänkta föremålet som hittats vid polisstationen i centrala Falun har man meddelat att föremålet inte var någon bomb. Avspärrningarna i centrum har börjat hävas.

Annons

Avspärrningarna i centrala Falun hävs, efter att det misstänkta föremålet som hittats vid polisstationen visade sig inte vara någon bomb.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Misstänkta paketet vid polishuset: Stora delar av Falun är nu avspärrat

Falubor strandsatta innanför avspärrningarna: "Klart att man blir orolig"

Han hittade det misstänkta paketet: "Jag kom in efter lunchen"

SÅ KÖPER DU PLUS

På fredagseftermiddagen hittades ett misstänkt föremål vid polisstationen i centrala Falun. Då man misstänkte att föremålet skulle kunna vara en bomb vidtogs säkerhetsåtgärder vilket bland annat innebar att stora delar av centrala Falun spärrades av.

Vid 18-tiden på fredagskvällen fick vårt team på platsen bekräftat att Bombgruppen hade undersökt föremålet och kommit fram till att det inte rörde sig om någon bomb. Därför har avspärrningarna börjat hävas.

– Det som händer nu är att jourhavande förundersökningsledare vid polisen tar kontakt med en åklagare för att se om förundersökningen ska fortsätta och i så fall vilken brottsrubricering ärendet ska ha. Jag vet dock inte om detta sker redan i dag eller om det blir i nästa vecka, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson, vid klockan 18.50 på fredagskvällen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons