Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner satsas på Lugnet

/

Annons

Mest pengar – 3,3 miljoner kronor – satsas på sporthallen.

– De flesta av Lugnets anläggningar är byggda på 70-talet, och vår personal har gjort ett bra jobb under årens lopp. Men till slut kommar men till en punkt, där större insatser behöver göras, och där är vi nu, säger Lugnetsamordnaren Peo Karlström.

När det gäller sporthallen så läggs den största investeringen, 1 500 000 kronor, på att åtgärda fasaden.

– Många har nog sett hur fasaden ser ut, där färgen hänger i flagor. Att göra något åt detta har högsta prioritet, säger Peo Karlström.

Omklädningsrummen i sporthallen ska också få sig en riktig upprustning, och 900 000 kronor finns avsatta för det arbetet.

– Vi kommer att göra om fyra av de åtta omklädningsrummen, inklusive ducharnam i år. Resterande omklädningsrum får vänta, säger Peo Karlström.

Kommunen lägger också 200 000 kronor på att åtgärda orsakerna till det vattenläckage, som finns i skyttehall, gym och korriodor.

– Nu gäller det att en gång för alla hitta källan till det onda, verkligen få ett svar i vad problemen ligger. Just nu verkar det dock som själva bassängen är det minst troliga svaret. Problemet kan finnas i relaxen, säger Peo Karlström.

När det gäller simhallen så satsat 250 000 kronor att byta ut belysningsarmaturerna i 25-meters bassängen. Något som är nödvändigt ur säkerhetssynpunkt, och något som personalen krävt måste göras omgående.

En stor renovering av ishallens duschutrymmen och omklädningsrum kommer också att göras under året. 800 000 kronor finns avsatta för ändamålet.

– Det är något som jag vet kommer att glädja många. Önskemålet har funnits länge, säger Peo Karlström.

En avfuktare installeras i ishallen under året för att komma tillrätta med de fuktproblem som funnits ett längre tag. Däremot väljer kommunen att skjuta fram investeringen gällande åtgärder av ishallens tak.

En annan stor investering gäller renovering av den så kallade VIP-stugan, som kommer att kosta 700 000 kronor att göra.

– Sedan kommer vi också att göra brandskyddsåtgärder över hela Lugnetanläggningen. En viktig bit det också, slutar Karlström.

Mer läsning

Annons