Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner kronor upp i rök

/
  •  Foto: Janne Eriksson
  •  Foto: Janne Eriksson
  • Under torsdagen var Dalarnas försäkringsbolag i kontakt med ett 20-tal kunder som anmält skador efter branden. – Om ett par veckor vet vi hur mycket branden kostat ekonomiskt, säger Åke Andersson, skadechef på Dalarnas försäkringsbolag.  Foto: Janne Eriksson

Annons

Bildspel: Se alla bilder från branden

TV: Polis undersöker om brott ligger bakom brand

TV: Falubor chockade efter branden

TV: Räddningstjänsten: "Vi har inte kontroll"

Tio företag och Falu kommun med lokaler i det eldhärjade huset är kunder hos Dalarnas försäkringsbolag som även fått en anmälan från en privatperson som hade sin bostad i huset. Folksam har tagit emot ett anspråk från ett företag med lokal i den utbrända fastigheten.

- Det som finns kvar i lokalerna är brand- rök- eller släckvattenskadat. Men räddningstjänsten lyckades bära ut och rädda en hel del, bland annat datorer, berättar Åke Andersson som även fått ta emot ett tiotal anmälningar från butiksägare i centrum som fått varor rökskadade. Där har saneringsfirmor redan kopplats in för sanering i lokaler och av varor.

- Det är inte bara förstörd inredning och prylar som kostar, det blir även ett kostsamt avbrott i verksamheten för många företagare, säger Åke Andersson.

Själva fastigheten, Egnellska huset, som ägs av Stockholmsbaserade fastighetsbolaget Allokton AB, är försäkrat hos Sveland försäkringar.

Mer läsning

Annons