Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Keohane sjunger i Grycksbo kyrka

På söndag kväll bjuds det på musik av Felix Mendelssohn och Franz Schubert i Grycksbo kyrka. Kvällen huvudperson är sopransolisten Maria Keohane, nyligen hemkommen från London.

Annons

Maria Keohane, med rötter i Smedjebacken, har i veckan medverkat i en konsert i London och kommer direkt därifrån till Grycksbo.

Maria Keohane har just medverkat i en konsert i London.

Vid konserten i Grycksbo medverkar också bassolisten Håkan Ekenäs från Stockholm, känd från tidigare framträdanden i Falun och tenorsolisten Jakob Nilsson som just nu studerar vid Musikkonservatoriet i Falun. Övriga medverkande är Grycksbo Kyrkokör och Mats Åberg på orgel. Även en stråkkvintett bestående av Pelle Gustafsson och Ivan Zavalov på violin, Ingrid Litborn på viola, Elisabeth Stjernberg på cello och Staffan Lindfors på kontrabas. Dirigent är kyrkomusikern i Grycksbo, Erik Svensson.

Konserten, som startar klockan 18, bjuder på Felix Mendelssohns Hear my prayer och Franz Schuberts Mässa i G-dur. Vidare framför solisterna några mindre satser av Georg Friedrich Händel och Gustaf Nordqvist.

Mer läsning

Annons