Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen fick erektion när han masserade kollega – döms för sexuellt ofredande

En man från Falu kommun har dömts för sexuellt ofredande. Han masserade en kvinnlig kollega på sin arbetsplats och fick då erektion. Dessutom försökte han pussa kvinnan.
Mannen förnekar brottet och har uppgett att han inte alls blev upphetsad av massagen.

Annons

En man från Falu kommun har dömts för sexuellt ofredande. Han masserade en kvinnlig kollega på sin arbetsplats och fick då erektion. Han försökte även pussa kvinnan. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Istapparna växer i vårsolen – stora skyldigheter för husägaren: "En varningsskylt räcker inte"

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 24-årsåldern och bosatt i Falu kommun. I augusti 2016 befann sig mannen på sin arbetsplats, på en plats i Falu kommun där han ofredade en kvinnlig kollega.

Kvinnan har berättat att mannen erbjöd henne massage, under arbetspasset, och att hon tackade ja. Under massagen lade han sig över henne och försökte pussa henne. Hon kände mannens könsorgan mot sin rumpa.

Hon mådde dåligt efter händelsen och berättade för sin chef om det inträffade. I ett sms till kvinnan skrev mannen att han hade gått för långt.

Mannen har förnekat brott. Han har uppgett att han gav kvinnan massage, men att det var hon som bad om detta. Han har dock uppgett att han inte alls blev upphetsad av att ge henne massagen.

Kvinnans och mannens chef har hörts som vittne. Det var chefen som gjorde polisanmälan efter att kvinnan berättat om händelsen. Enligt chefen hade mannen, i ett samtal efter händelsen, berättat att han fick stånd under massagen och att han visste att det var fel.

Falu tingsrätt konstaterar att kvinnans berättelse får stöd av det som hennes chef har berättat om. De båda har framstått som trovärdiga och tingsrätten anser att det, trots mannens förnekande, står klart att han har begått brottet.

Falu tingsrätt dömer mannen för sexuellt ofredande. Han döms till villkorlig dom samt till att betala 40 dagsböter à 150 kronor, sammanlagt 6 000 kronor. Dessutom ska han betala 7 000 kronor i skadestånd till kvinnan samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons