Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen döms för snatteri men frikänns från misstankar om att ha hotat sommarjobbare

En man från Falu kommun har dömts till dagsböter för snatteri.
Däremot frikänns mannen från misstankarna om att ha hotat att skada en sommarjobbare, för att denne och hans kollegor klippte träd vid mannens bostad.
Mannen erkänner snatteriet men förnekar brott gällande det olaga hotet.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 60-årsåldern och bosatt i Falu kommun.

Han åtalades tidigare, misstänkt för olaga hot mot en sommarjobbare som, tillsammans med några kollegor, jobbade med att klippa träd och annat i närheten av mannens bostad.

Sommarjobbaren uppgav att mannen hotade att skada honom om inte arbetet upphörde. Mannen själv har uppgett att han brusade upp, och sedan bad om ursäkt för sitt beteende, men att han inte hotade sommarjobbaren.

I stället menade mannen att han skulle prata med arbetarnas arbetsgivare och se till att de skulle få sluta jobba där, om de inte slutade med sitt arbete. Mannen tyckte nämligen att sommarjobbarna klippte så mycket på träden att de höll på att förhandla området till ett kalhygge.

En man från Falu kommun har dömts till dagsböter för snatteri. Däremot frikänns han från misstankarna om att ha hotat en sommarjobbare som klippte ner träd intill mannens bostad. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Michael Probst/TT

Tingsrätten konstaterar att ord står mot ord och att sommarjobbarens kollega, som har vittnat om vad han hörde vid händelsen, inte styrker målsägandens berättelse med sitt vittnesmål. Därför frikänner tingsrätten mannen från åtalspunkten om olaga hot.

Däremot döms mannen för snatteri. Den 15 november 2015 snattade han varor för 172 kronor och 70 öre från en affär på Kopparvägen i Falun. Det brottet har mannen erkänt.

Falu tingsrätt dömer mannen till att betala 30 dagsböter à 70 kronor, sammanlagt 2 100 kronor, för snatteriet. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons