Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många återvinner i Falu kommun – 8 av 10 invånare är nöjda med sina återvinningsstationer

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) har låtit Sifo undersöka vanor och attityder till återvinning i 18 kommuner.
Falun är en av dessa kommuner och där uppger nio av tio invånare att de lämnar förpackningar och tidningar till insamling.

Annons

I Falun är 8 av 10 invånare nöjda eller mycket nöjda med återvinningsstationerna i sitt närområde Det visar undersökningen Återvinningsbarometern som FTI och Sifo har gjort.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

40 år sedan premiären av Trafikmagasinet – firas med minnesprogram: "Har blivit retro"

Så blir nya 50-talsrestaurangen i Rättvik - Häng med in på Diners!

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Undersökningen i fråga kallas för Återvinningsbarometern och har tagits fram för att hitta förbättringsmöjligheter och mäta kvaliteten i insamlingssystemet. De vanligaste förpackningarna att lämna till insamling i Falun är glas, följt av metall och tidningar.

Undersökningen visar att tillgänglighet och nöjdhet är de största drivkrafterna till varför människor lämnar sina förpackningar och tidningar till återvinningsstationer. I Falun är 8 av 10 invånare nöjda eller mycket nöjda med återvinningsstationerna i sitt närområde samt nöjda eller mycket nöjda med insamlingssystemet i sin helhet.

- Vi är glada att invånarna i Falun kommun fortsätter att återvinna och att nöjdheten med insamlingssystemen är högt. Däremot vill vi ändå ständigt öka kvaliteten och möjligheterna till återvinning för alla i kommunen, säger Mia Steinbach, regionchef på FTI, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– När det kommer till tillgänglighet behöver det inte handla om hur nära man har till sin återvinningsstation utan det kan till exempel vara goda parkeringsmöjligheter som saknas,

Undersökningen visar även att 7 av 10 personer i Falun har förtroende för att insamlingssystemet fungerar och att det insamlade materialet faktiskt återvinns till nya förpackningar.

- Förtroende är otroligt viktigt för att öka människors källsorteringsvilja. Vi måste vi bli ännu bättre på att tala om vad som händer med det som samlas in, även fast förtroendet är relativt högt. Det är så att glas blir till nya glasförpackningar, papper blir till nya kartonger, metall blir till tunnplåt, plast blir till nya produkter och tidningar blir till nya tidningar, säger Mia Steinbach.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons