Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man somnade vid ratten och kraschade in i vajerräcket på E16

Mannen somnade bakom ratten och körde in i vajerräcket på E16. Kollisionen blev så kraftig att delar från bilen lossnade, flög över på mötande körbana och slog i en annan personbil.

Annons

Det var i mitten av oktober förra året som en trafikolycka inträffade på E16 i höjd med Haraldsbo i Falu kommun.

En förare körde in i vajerräcket – en kollision som ledde till att delar från bilen lossnade, flög över i mötande körbana och slog i en annan personbil.

Föraren, en man hemmahörande i Falu kommun, uppgav till den andre föraren samt till polis att han hade somnat bakom ratten. Detta ledde till att han kom att misstänkas för vårdslöshet i trafik.

Senare i förhör ändrade mannen dock sin historia och uppgav istället att kollisionen berott på att han sett ett kattliknande djur vid sidan av vägen och därför missat att räta upp bilen efter en sväng. Han sa även att en annan rimlig förklaring kunde ha varit att han var tvungen att ta bort ena handen från ratten eftersom han fick ont i en axel.

Tingsrätten köper dock inte detta och dömer mannen för brottet – bland annat baserat på vittnesuppgifterna om att mannen körde vingligt samt om det han uppgav i samband med olyckan.

Man konstaterar även att mannen, som tidigare gjort sig skyldig till flera trafikförseelser, kan ha insett risken att han skulle bli av med körkortet och att han därför ändrade sin historia för att inte ta på sig skulden.

Påföljden blir 40 dagsböter à 190 kronor – alltså totalt 7 600 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons