Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måleriföretag hårt drabbat av stölder

/
  • Bestulna. Platsansvarige Pär Herrdin och målare Janne Kiwineva i källarplanet på Kvarnbergsvägen. – Det blir svårt att fortsätta utan nya färgsprutor, säger Pär Herrdin.  Foto: Mikael Forslund
  • Värdefull maskin. Två färgsprutor har Bröderna Thunströms måleri blivit av med på bara några veckor. Pär Herrdin som är platsansvarig i Falun visar en bild på en färgsprutan som är värd runt 50.000 kronor.  Foto: Mikael Forslund

Annons

Bröderna Thunström utför måleriarbete åt Kopparstaden på Kvarnberget i Falun. Under nätterna har de förvarat sina färgsprutor inlåsta i källarlokaler på Kvarnbergsvägen fem och sju.

- Första stölden inträffade för några veckor sedan. Nu har vi blivit av med vår andra, och sista, färgspruta, säger Pär Herrdin som är platsansvarig för Bröderna Thunström i Falun.

Någon har brutit sig in i källarlokalen till bostadshuset för att komma fram till den senast stulna färgsprutan. Den hade en grov kätting virad två varv runt sig och förvarades bakom ett låst galler längst in i källaren. Platsen där saknar helt fönster. Även andra yrkesgrupper i området har blivit av med byggnadsmaterial.

- Det måste nästan vara ett beställningsjobb, eller någon som vet att det här är ett bygge, säger Janne Kiwineva som är målare i firman.

För Bröderna Thunström betyder stölden att de måste ta ett uppehåll i arbetet. Bara en färgspruta kostar runt 50 000 kronor och färgsprutorna är nödvändiga för att utföra arbetet på platsen. Stölden har anmälts till försäkringsbolaget och nu väntar man på försäkringsbeslutet. Pär Herrdin hoppas också att någon boende i området sett eller hört något. Alla tips välkomnas.

- Det är särskilt tråkigt att bli av med något så här över sommaren när det är högtryck på marknaden. Ytor som de i källarplanet kan vi inte måla utan en färgspruta. Därför kan vi tyvärr inte jobba vidare innan vi fått nya. Man blir ju lite strandsatt, menar Pär Herrdin.

Efter de senaste veckornas stölder vågar inte de inte förvara färgsprutorna på arbetsplatsen längre.

- I framtiden kommer det bli så att vi får köra iväg dem varje kväll, säger Pär Herrdin.

Mer läsning

Annons