Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majoriteten stoppar flytt av fritidsgård

Den politiska majoriteten i Faln (S+C+MP) gör en kovändning.
Det blir ingen flytt av fritidsgården vid Galgberget till Västra skolan.
- Vi gör ett omtag helt enkelt kring frågan om fritidsgårdarnas framtida utveckling. Men några flyttar av fritidsgårdar blir det inte, säger Jonas Lennerthson (S) ordförande i kultir- och fritidsnämnden i ett pressmeddelande.

Annons

Janni Ahlholm, Robban Sundin och Magda Nordlund ser helst att fritidsgården stannar på Galgberget, men tror samtidigt att närheten till högstadieskolan Västra kan vara positivt. Nu gör dock den politiska majoriteten helt om och behåller fritidsgården vid Galgberget.

Under 2015 genomförde kultur- och fritidsförvaltningen den så kallade fritidsgårdsutredningen.

Med den som grund fanns en tydlig vilja om att förlägga de kommunala fritidsgårdarna i närheten till högstadieskolorna.

Men bland allmänheten möttes planerna snabbt av motstånd.

I Enviken var tanken att fritidsgården skulle placeras i Svärdsjö, men där blev det omfattande protester och till slut staratdes ett pilotprojekt där den lokala PRO-avdelningen blev en viktig aktör.

Vidare i flyttplanerna ingick förslaget om att fritidsgården vid Galgberget skulle förläggas vid Västra skolan.

Under förra veckan hölls ett möte med berörda ungdomar och föräldrar och efter det mötet går nu den politiska majoriteten in och helt skrotar tanken med att jobba för fritidsgårdar i omedelbar anslutning till högstadieskolor.

- Vi har tagit till oss de synpunkter som kommit från ungdomar och föräldrar. Nu tar vi tillbaka utredningen och väljer istället att fundera i nya banor, för att kunna erbjuda en fritidsgårdsverksamhet som lockar fler grupper av ungdomar till kommunens verksamhet, säger Jonas Lennerthson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons