Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magda Gad från Falun nominerad till Stora journalistpriset

En av tre som kan tilldelas Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare är krigskorrespondenten Magda Gad. Juryn motiverar nomineringen bland annat med att hon "utan filter tar med sin breda publik till fronten".

Annons

I dag, den 7 november, presenterades samtliga personer som är nominerade till Stora journalistpriset. En av de nominerade är Expressens krigskorrespondent – falubördiga Magda Gad.

LÄS ÄVEN: Falubördiga Magda Gad tilldelas Per Wendel-priset

Juryns motivering till nomineringen lyder:

"För att hon med skyddsväst men utan filter tar med sin breda publik till fronten och förnyar krigsjournalistiken i en folkbildande och ständigt pågående dialog."

Magda Gad från Falun är nominerad till Stora journalistpriset för sin

Stora journalistpriset är uppdelat i fyra kategorier: Årets berättare, Årets förnyare, Årets röst och Årets avslöjande.

LÄS OCKSÅ: Journalisten Magda Gad akut sjuk – inlagd på sjukhus i Irak

I kategorin Årets berättare har följande nominerats: Åsa Erlandsson för boken "Det som aldrig fick ske", Sukran Kavak för radiodokumentären "Jag tolkar åt pappa" och Mathias Ståhle för reportaget "Så styrs den svenska trollfabriken".

I kategorin Årets förnyare har följande nominerats: Jenny Agö och Jacob Nyström för Kit Sport, Emma Boëthius, Matti Larsson, Martin Fredriksson, Ulf Fahlén och Johanna Hovnert på nyhetsbyrån Siren för nyhetsroboten Robotea och Magda Gad för sin rapportering från fronten.

I kategorin Årets röst har följande nominerats: Emma Frans, doktor i epidemiologi, Paul Hansen, journalist på Dagens Nyheter, och Andrev Walden, krönikör hos bland annat Aftonbladet och Café.

I kategorin Årets avslöjande har följande nominerats: Joel Dahlberg för Allra-skandalen, Dan Josefsson, Anna Nordbeck, Johannes Hallbom och Jakom Larsson för Fallet Kevin och Kristoffer Örstadius och Mikael Holmström för IT-skandalen på Transportstyrelsen.

LÄS ÄVEN: Falubördiga Magda Gad sommarpratar i P1: "Hela mitt liv har jag försökt att göra rätt"

Prisutdelning sker den 23 november och i varje kategori ligger prissumman på 100 000 kronor.

Magda Gad var även nominerad till Stora journalistpriset 2016, då i kategorin Årets röst.

Mer läsning

Annons