Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovligt bygge med Linné

/
  • Helena Moström och Karolina Olsson är båda föräldrar till barn som idag går på Sågmyraskolan. Nu kämpar de för skolans överlevnad, antingen i fortsatt kommunalregi annars planerar de för att starta friskola. Foto: Stina Rapp.
  • Holk utan skolk. De skaffar sig vänner bland småfåglarna. Kristoffer Olofsson från Sandviken har varit nere i gruvan, och sedan gick han upp på Gruvmuseets vind för att skruva. I bakgrunden har Falukillarna Amadeus Ström och Carl Nevell just satt igång sina bobyggen.

Annons

För första gången har Gruvmuseet satsat på ett särskilt program under påsklovet.

- Det är ett sätt att poängtera att barnen är viktiga. Vi vill utveckla aktiviteter för dem, säger Daniels Sven Olsson.

Till vardags är han museichef, men under påsklovet är han mer skönlockig än vanligt. Några timmar på eftermiddagen byter han om till knäbyxor, peruk och krås och vandrar omkring som Carl von Linné bland besökarna.

Denna vecka bjuds också en mängd aktiviteter för barn och ungdomar. Du kan titta på fåglar i kikare och den som undrar över läten behöver bara trycka på en knapp för att få höra till exempel sångsvanen. Blommor, flugor och mineraler hamnar i riktigt vass närbil om du skruvar rätt på videomikroskop.

Mer läsning

Annons