Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisbeth tar över Café Bagarstugan – igen: "Det ska dofta nybakat när man kliver in"

För tio år sedan drev Lisbeth Lindgren Café Bagarstugan vid Falu Gruva.
Nu tar hon åter över verksamheten och planerar att öppna den 1 juni.
– Jag tycker mycket om det här huset och jag ser fram emot att träffa både nya och gamla gäster, säger Lisbeth Lindgren, i ett pressmeddelande.

Annons
2003 till 2008 drev Lisbeth Lindgren Café Bagarstugan. Nu tar hon över verksamheten igen och öppnar den 1 juni.

Renoveringen är i full gång. En känsla av "gammeldags" ska återskapas i form av möbler och porslin.

– Det ska dofta nybakat när man kliver in, jag kommer att baka allt på plats, efter både nya och gamla recept. Jag vill skapa en mysig och varm känsla, förklarar Lisbeth.

Många Falubor har en relation till Bagarstugan

Det hon längtar efter mest, förutom att ta emot gäster, är just att baka.

Från bröd till bakverk, detta senare i form av mazarinkaka, rulltårta och chokladkaka med päron.

Tanken är att Café Bagarstugan ska hålla öppet året runt. Under lågsäsong i första hand under helgerna.

Anna Björkman, verksamhetschef vid Falu Gruva, hoppas att nyöppningen av Bagarstugan ska tas emot positivt av besökarna.

– Vi vet att många Falubor, och andra av våra besökare, har en relation till Bagarstugan. Jag är jätteglad över att vi har hittat den här lösningen, säger Anna Björkman.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons