Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läktarbygget har redan börjat för Svenska skidspelen – "Vi tänker nytt"

Det återstår drygt två månader till Svenska skidspelen den 28-29 januari men redan nu har uppmärksamma besökare sett att läktare börjats bygga på lugnet.

Annons

Om drygt två månader går Svenska Skidspelen av stapeln på lugnet i Falun. Men redan nu har det börjats bygga läktare och mixedzon till tävlingarna.

Anledningen till att läktarbygget redan inletts beror på att man detta år vill bygga läktarna på fast mark, istället för snö som de gjort tidigare år.

– Vi tänker nytt genom att bygga de provisoriska läktarna på fast mark. Tidigare har de stått på snön. Nu blir läktarna mer stadiga, säger Jimmy Birklin.

När läktarna är färdigbyggda och står tryggt på marken är det dags att på allvar sätta i gång med produktionen av konstsnö på stadionområdet. Detta anpassas alltså till läktarna, istället för tvärtom.

– I övrigt kommer målområdet att ha samma spurtraka som de senaste åren. Det blir en bra lösning och en fin arena, säger Jimmy Birklin, som samtidigt är glad för att biljettförsäljningen tagit fart.

Mer läsning

Annons