Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna ska ha försökt utpressa man – han åtalas för att ha misshandlat henne

En man och en kvinna från Falu kommun har åtalats misstänkta för brott mot varandra.
Mannen ska ha misshandlat, ofredat och hotat kvinnan. Hon ska ha ofredat honom samt försökt utpressa honom.
Båda två förnekar brotten som de misstänks för.

Annons

En man och en kvinna från Falu kommun har åtalats misstänkta för brott mot varandra. Mannen ska ha misshandlat, ofredat och hotat kvinnan. Hon ska ha ofredat honom samt försökt utpressa honom. OBS: Bilden är arrangerad.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Många rattsurfar – trots vetskap om att det är en trafikfara: "Det kan tyckas paradoxalt"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen är i 45-årsåldern och kvinnan i 30-årsåldern. Båda är bosatta i Falu kommun.

Enligt åtalet ska mannen, någon gång i december 2016, ha knuffat kvinnan, dragit henne i håret och slagit henne i ansiktet. Detta ska ha skett på en plats i Falu kommun.

Vid ett annat tillfälle i december 2016 ska mannen, under en bilresa i Falu kommun, ha spottat på kvinnan, hällt vatten på henne och dragit sönder hennes kläder.

Någon gång i oktober 2016 ska mannen ha knuffat kvinnan upprepade gånger och sedan satt sig på eller över henne och tagit strypgrepp på henne, slagit henna upprepande gånger i ansiktet och tryckt en knytnäve mot hennes huvud. Även detta ska ha skett på en plats i Falu kommun.

Vidare ska mannen, någon gång i mars eller april 2017, ha hotat kvinnan genom att i ett telefonsamtal sagt att han skulle sticka henne med en kniv, eller liknande. Även detta ska ha skett på en plats i Falun.

För ovanstående händelser åtalas mannen misstänkt för två fall av misshandel, ett fall av ofredande och ett fall av olaga hot. Mannen förnekar brott.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med mannen och kvinnan samt med två vittnen om vad de har sett och fått berättat för sig av kvinnan av händelserna.

Kvinnan i sin tur ska, enligt åtalet, ha hotat mannen via meddelanden och publiceringar på sociala medier om att mannen skulle råka illa ut om han inte betalade 60 000 kronor till kvinnan. Detta ska ha skett i omgångar mellan januari och juli 2017. Kvinnan åtalas misstänkt för försök till utpressning, alternativt olaga hot eller ofredande.

Mellan den 29 och 30 juli 2017 ska kvinnan ha skickat omkring 130 sms till mannen, vilket åklagaren anser är "ett hänsynslöst beteende" som inneburit en kännbar fridskränkning för mannen. Kvinnan åtalas misstänkt för ofredande.

Kvinnan vidgår händelseförloppet men förnekar brott i båda fallen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons