Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna döms för dödshot mot sin nyinflyttade granne – själv förnekar hon brott

Kvinnan från Falu kommun rök ihop med sin nyinflyttade granne och sade då flera gånger att mannen skulle dö och att han borde ha brunnit inne.
Nu döms kvinnan för dagsböter. Hon förnekar brott.

Annons

En kvinna i Falu kommun rök ihop med sin nyinflyttade granne och sade då flera gånger att mannen skulle dö och att han borde ha brunnit inne. Nu döms kvinnan för dagsböter.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Peter och Linda fann varandra på kyrkogården när de sörjde sina partners– nu är de gifta och har företag ihop

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 55-årsåldern och bosatt i Falu kommun. Hon döms nu för en händelse som inträffade i februari 2016.

En man, som kvinnan kände igen sedan tidigare, skulle flytta in i samma hus som kvinnan. I samband med flytten så parkerade mannen en bil med släpvagn vid porten. Då kom kvinnan ut och ordväxling mellan de båda uppstod. I samband med detta sade kvinnan bland annat att mannen skulle dö, vilket upprepades flera gånger, samt något om att mannen borde ha brunnit inne.

Kvinnan själv har förnekat brott och uppgett att hon inte alls sa något om att mannen skulle ha brunnit inne, men att hon sade andra saker eftersom hon blev upprörd och ledsen över en sak som mannen sade till henne.

Ett vittne som var på platsen tyckte att det blev en obehaglig och hotfull situation när kvinnan började skrika åt mannen, bland annat att han skulle dö och att han borde ha brunnit inne.

Falu tingsrätt anser att mannen har lämnat en trovärdig och tillförlitlig berättelse som även stöds av vittnets uppgifter. Tingsrätten anser att utredningen visar att mannen inte sade något provocerande till kvinnan innan hon sade att han skulle dö och att kvinnan därför ska dömas för brottet.

Falu tingsrätt dömer kvinnan för olaga hot. Hon döms till att betala 80 dagsböter à 70 kronor, sammanlagt 5 600 kronor. Dessutom ska hon betala 7 000 kronor till mannen samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons