Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna döms för att ha orsakat frontalkrock – hennes bil kom över på fel sida vägen

En kvinna från Falu kommun orsakade i somras en trafikolycka i Falun när hon kom över på fel sida vägen med sin bil och frontalkrockade med en annan bil.
Nu döms hon till dagsböter för vållande till kroppsskada. Kvinnan har förnekat brott, eftersom hon bestrider att hon skulle ha varit oaktsam under bilfärden.

Annons

Den 4 juli skedde en frontalkrock mellan två personbilar på Nedre Gruvrisvägen i Falun. Nu har föraren av den ena bilen, en kvinna från Falu kommun, dömts för vållande till kroppsskada.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

SÅ KÖPER DU PLUS

Den 4 juli i fjol inträffade en trafikolycka på Nedre Gruvrisvägen i Falun. Två bilar frontalkrockade och två personer fick föras till sjukhus. I november åtalades föraren av den ena bilen, en kvinna i 25-årsåldern hemmahörande i Falu kommun, misstänkt för vållande till kroppsskada.

Föraren av den andra bilen drabbades av sårskador, blåmärke samt frakturer i pannbenet och näsbenet i olyckan. Han har berättat att han såg den andra bilen framför sin bil sekunderna innan krocken och att han inte hann reagera.

Kvinnan har uppgett att hon blev bländad av solen och därför fällde ner solskyddet. Sedan fanns det plötsligt en bil framför henne. Allt gick fort och sedan small det. Hon vet inte hur det kom sig att hon kom över på fel sida vägen.

Hon har vidgått att hon körde bilen som kom över i mötande trafiks körfält men bestridit att hon begick gärningen av oaktsamhet, vilket tingsrätten påpekar är samma sak som att hon förnekar brott.

Falu tingsrätt anser att utredningen visar att det står klart att kvinnan varit oaktsam när hon körde bilen, vilket slutade med trafikolyckan.

Tingsrätten dömer kvinnan för vållande till kroppsskada. Hon döms till att betala 70 dagsböter à 80 kronor, sammanlagt 5 600 kronor, samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons