Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarglömd jacka och blodspår utgör bevisning – ung man åtalas för alkoholstölder

En kvarglömd jacka, en övervakningsfilm samt blodspår utgör bevisning mot en ung man från Falu kommun som har åtalats misstänkt för två alkoholstölder – mot samma restaurang.
Den åtalade mannen förnekar båda stölderna.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Trött på julmaten? Här är landets bästa restauranger – och de bästa i Dalarna

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Falu kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av alkoholstöld från en restaurang i centrala Falun.

Enligt åtalet ska mannen, den 17 juni i år, ha stulit tre vinflaskor från restaurangen. Vinflaskornas värde är oklart.

Som bevisning lägger åklagaren fram en övervakningsfilm som, enligt åklagaren, bevisar att det är den åtalade mannen som begått brottet, samt en jacka som hittades på platsen och fotografier på den åtalade mannen när han bär jackan i fråga.

En ung man från Falu kommun har åtalats misstänkt för två alkoholstölder mot en restaurang i centrala Falun. Han ska ha stulit vin och sprit.. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Fredrik Persson/TT

Vidare åtalas mannen för att ha stulit alkohol från samma restaurang den 22 augusti 2016. Alkoholen som stals den gången ska ha varit värd 1 000 kronor.

Som bevisning för den stölden lägger åklagaren fram uppgifter från brottsplatsundersökningen om att blod har hittats på olika ställen i anslutning till brottsplatsen samt att analysresultatet visar att blodet, enligt åklagaren, tillhör den åtalade mannen. Därmed anser åklagaren att det står klart att mannen har begått även den stölden.

Den åtalade mannen förnekar brott i båda fallen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons