Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

“Kulturskolan arrangerar en riktigt festlig vecka”

Den 16–20 maj arrangerar kulturskolan i Falun en mängd gratisevenemang för allmänheten. Cirka 1000 elever uppträder med musik, dans, teater och konst.
– Det är skarpt läge, de möter publiken, och de vill självklart ha mycket applåder, säger Ingela Härröd-Barksjö som är enhetschef på kulturskolan.

Annons

– Kulturskolan arrangerar en riktigt festlig vecka. Eleverna får möta en riktig publik och höra riktiga applåder. Det är så otroligt roligt, säger Ingela.

Hon säger att veckan “är en uppsamlingsvecka kring vår kulturskoleverksamhet, med andra ord: en terminsavslutning”. 30 lärare och drygt 1000 elever genomför dansuppvisningar, körkonserter och teateruppspel runt om i Falun.

– Alla uppträdanden och evenemang är helt gratis för publiken.

I augusti lämnar kulturskolan sina nuvarande lokaler i Hälsinggårdsskolan, för att flytta in i nya på kulturhuset tio14, Falun – där 2500 kvadratmeter ska fyllas med elever, lärare och instrument.

– Vi har inte fått något exakt datum när vi flyttar, men flyttlasset går troligen i mitten av augusti. Vi är inte riktigt samlade som det ser ut idag, men vi kommer att bli det med de nya lokalerna, säger Ingela Härröd-Barksjö.

Urval av kulturskolans vecka 2017

Tisdag 16 maj: Körkonsert i Nybrokyrkan, klockan 19.00

Onsdag 17 maj: Pianoafton på Dalarnas museum, klockan 19.00, och gitarrfest på Gamla elverket, klockan 19.00

Torsdag 18 maj: Sjung tillsammans med Falu internationella kör på kulturhuset tio14, klockan 18.00

Fredag 19 maj: Dalarnas ungdomssymfoniorkester i Kristinehallen, klockan 19.00

Lördag 20 maj: Sambatåg genom Falun centrum samt blåsorkestrar, klockan 11.40–14.30

Mer läsning

Annons