Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krossat glas på skolgården - igen

/
  • Var är föräldrarna? Tommy Eriksson önskar att fler föräldrar kollar vad deras barn gör på kvällarna. Hosjöskolan har blivit ett tillhåll på kvällar och helger för ungdomar med mycket skadegörelse som följd.
  • Skadegörelsen fortsätter. Vaktmästare Tommy Eriksson möttes av sex krossade rutor, slängda takpannor och klotter när han kom till jobbet på Hosjöskolan i fredags.

Annons

Under ett år har skadegörelsen på Hosjöskolan pågått. Krossade rutor, nedbrända bänkar och omkullvälta lekställningar är bara några exempel på händelser under den senaste tiden.

I morse möttes vaktmästare Tommy Eriksson av nedkastade takpannor och sex krossade rutor när han kom till jobbet.

- Som tur var är barnen lediga, de slipper gå i glaset, säger Tommy som också upptäckte att en hel vägg på elverkets kur spraymålats med namntags.

- Vi har kameror uppsatta eftersom det varit så mycket som hänt här, vi får se om vi kan identifiera de som förstört, säger Tommy Eriksson.

I tre år har han jobbat på skolan, det senaste året upplever han att skadegörelsen eskalerat. Bland de värre saker är en brand på skolbyggnaden som rubricerades som mordbrand. Aveldade linor i barnens klätterställning och uppdragna stolpar som gjorde att hela lekställningen riskerade att vält om något barn klättrade.

- Skolan har blivit ett tillhåll för ungdomar på kvällar och helger. Jag har fått samtal från hundägare som tar omvägar förbi skolan för att de inte törs möta ungdomarna som upplevs som stöddiga, berättar Tommy.

Mer läsning

Annons